Jaarboek

Een afscheidsjaarboek of fotojaarboek is een heel leuk aandenken aan die bijzondere schooltijd. Met fotootjes van iedereen en opmerkelijke verhalen. Wil je een jaarboek dat goed te betalen is en erg mooi? Bij De Schoolkrantdrukkerij is je jaarboek zo goedkoop dat de school of de leerlingen hem gemakkelijk kunnen betalen.

Meer info:
> Levertijd
Aanleveren
> Online Portal

per jaarboek
al vanaf

3
,95
euro all-in

Aanleveren

Aanleveren van je te drukken jaarboek kan bij ons op drie manieren:

Met digitale bestanden van je eigen programma's

In dit geval lever je het jaarboek aan in het bestandsformaat PDF. In het programma waarin je het jaarboek hebt gemaakt zit waarschijnlijk een standaard mogelijkheid om op te slaan als PDF. Kies daarbij altijd voor de optie met hoogste kwaliteit (en niet het kleinste bestandsformaat!). Je mag alle pagina's in één bestand aanleveren of iedere pagina als apart bestand, dat maakt niet uit. Stuur je per pagina een bestand, zorg er dan voor dat het paginanummer is opgenomen in de bestandsnaam zodat wij de bestanden makkelijk kunnen samenvoegen. Maak voordat je de bestanden naar ons doorstuurt altijd zelf een printje en controleer die goed. Wij kunnen het bestand niet mooier drukken dan dat jij het hebt aangeleverd! Stel bijvoorbeeld dat in het bestand de foto's onscherp en blokkerig (pixelig) zijn, dan zullen ze dat in het uiteindelijke drukwerk ook zijn. Wij kunnen foto's niet scherper of minder blokkerig maken dan jij ze instuurt.
De bestanden kan je het beste doorsturen via een gratis dienst zoals www.wetransfer.com. Hiermee kan je zonder account en gemakkelijk tot 2 gigabyte aan bestanden via internet sturen. E-mail is meestal niet geschikt voor grotere bestanden. Vermeld bij het doorsturen van de bestanden ook de volgende gegevens:

  • De schoolnaam
  • Het bezorgadres van de school
  • Hoeveel exemplaren van het jaarboek je wilt ontvangen
  • Of je alle pagina's in kleur wilt of alleen de omslag (en de binnenpagina's in zwart-wit)
  • Hoe je wilt dat het jaarboek gebonden wordt
  • De datum waarop je de jaarboek uiterlijk terug verwacht
  • Je eigen naam
  • Je telefoonnummer waarop we je makkelijk kunnen bereiken als we nog vragen hebben
  • Eventuele andere bijzonderheden

Via onze online Portal

Met onze online Portal kan je gemakkelijk online je jaarboek maken. Alle redactieleden kunnen vanuit thuis, school of ergens anders, onafhankelijk van elkaar aan het jaarboek werken met deze online applicatie. In de Portal kan je artikelen schrijven en de lay-out maken. Ook kan je artikelen die je al had geschreven kopiëren en plakken waarna je de lay-out van de pagina maakt. Let op: de Portal is niet bedoeld om pagina's in te plaatsen die je al in een ander lay-out programma hebt gemaakt. Stuur die bestanden als PDF naar ons toe (zie hierboven).
Meer informatie over de portal vind je op de pagina daarover. Wil je gebruik maken van onze Portal en heb je nog geen account? Neem dan contact met ons op via info@schoolkrantdrukkerij.nl of 030-2410930.
Klik hier om in te loggen op de Portal

Met originelen op papier

Wordt het jaarboek nog met knip-en-plakwerk gemaakt? Stuur ons dan gewoon de originelen per post, die worden dan door ons ingescand. Voor de kwaliteit is het aan te raden om de originelen niet zelf in te scannen. LET OP: het is niet mogelijk om jaarboeken helemaal in kleur op papier aan te leveren. Het scannen van kleurenpagina's is tijdsintensief en het zou te veel kosten om alle binnenpagina's in kleur te kunnen inscannen. jaarboeken helemaal in kleur moeten dus digitaal gemaakt en aangeleverd worden. jaarboeken met de omslag in kleur en de binnenpagina's in zwart-wit kunnen wel op papier aangeleverd worden.

Algemene opmerkingen:

Je kan gewoon op A4 aanleveren. Wij verkleinen de bestanden of originelen iets naar ons handzame formaat. Houd er rekening mee dat het aantal pagina's (of kantjes) een veelvoud van vier moet zijn. Dit komt omdat de nietjes door de rug gaan en ieder vel automatisch vier pagina's heeft. Schrijf bij alle mailtjes of poststukken de adresgegevens van de school, het telefoonnummer van de contactpersoon, het aantal exemplaren dat je wilt en eventuele bijzonderheden.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet ons te bellen op 030-2410930!

Let op:

- Het aantal pagina's moet een veelvoud van vier zijn
- Het maximum aantal pagina's bij binding met nietjes in de rug is 72
- Lever op tijd aan om teleurstelling te voorkomen! (zie onze levertijd)
De Schoolkrantdrukkerij

Contact

030-2410930
info@schoolkrantdrukkerij.nl
Kazemat 28
3905 NR Veenendaal

> Meer contact

Recensies


Natascha Buijsse van Don Bosco school uit Rhoon

Ik zit nu al 3 jaar in de schoolkrant commissie op de Donboscoschool in Rhoon. Twee keer per jaar laten wij onze schoolkrant bij de schoolkrantdrukkerij drukken. Ik krijg altijd ... lees verder

> Meer recensies
> Schrijf zelf een recensie

Wat is de levertijd?

Tien werkdagen na de werkdag waarop wij voor 13:00 uur kunnen beginnen. De bezorging is tussen 8 en 17 uur. Voor schoolkranten geldt vijf werkdagen ... lees verder

De Schoolkrantdrukkerij
Home Contact Wetransfer Inloggen Portal

De Schoolkrantdrukkerij
De Schoolkrantdrukkerij
030-2410930
info@schoolkrantdrukkerij.nl
Kazemat 28 / 3905 NR Veenendaal
De Schoolkrantdrukkerij: maken, uitgeven, drukken en printen van een schoolkrant, jaarboek, schoolkalender of schoolgids. Goedkoop, dus lage kosten en zeer mooi met uitstekende service! Geen schoolkrant maar wel een leuk blad? Ga naar BladNL voor een ledenblad, clubblad of wijkkrant.