Schoolkrant

Kopieer je de schoolkrant op school of laat je hem ergens anders drukken? Het kan mooier en voor minder geld. Gebruik onze online Portal of je eigen programma's om de krant te maken (aanleveren op papier mag ook). De omslag is standaard in kleur, maar je kan de krant ook helemaal in kleur drukken zoals een echte glossy.

Meer info:
> Levertijd
Aanleveren
> Online Portal

per krant
al vanaf

0
,50

euro all-in

Aanleveren

Aanleveren van je te drukken schoolkrant kan bij ons op drie manieren:

Met digitale bestanden van je eigen programma's

In dit geval lever je de schoolkrant aan in het bestandsformaat PDF. In het programma waarin je de schoolkrant hebt gemaakt zit waarschijnlijk een standaard mogelijkheid om op te slaan als PDF. Kies daarbij altijd voor de optie met hoogste kwaliteit (en niet het kleinste bestandsformaat!). Je mag alle pagina's in één bestand aanleveren of iedere pagina als apart bestand, dat maakt niet uit. Stuur je per pagina een bestand, zorg er dan voor dat het paginanummer is opgenomen in de bestandsnaam zodat wij de bestanden makkelijk kunnen samenvoegen. Maak voordat je de bestanden naar ons doorstuurt altijd zelf een printje en controleer die goed. Wij kunnen het bestand niet mooier drukken dan dat jij hem hebt aangeleverd! Stel bijvoorbeeld dat in het bestand de foto's onscherp en blokkerig (pixelig) zijn, dan zullen ze dat in het uiteindelijke drukwerk ook zijn. Wij kunnen foto's niet scherper of minder blokkerig maken dan jij ze instuurt.
De bestanden kan je het beste doorsturen via een gratis dienst zoals www.wetransfer.com. Hiermee kan je zonder account en gemakkelijk tot 2 gigabyte aan bestanden via internet sturen. E-mail is meestal niet geschikt voor grotere bestanden. Vermeld bij het doorsturen van de bestanden ook de volgende gegevens:

  • De schoolnaam
  • Het bezorgadres van de school
  • Hoeveel exemplaren van de schoolkrant je wilt ontvangen
  • Of je alle pagina's in kleur wilt of alleen de omslag (en de binnenpagina's in zwart-wit)
  • De datum waarop je de schoolkrant uiterlijk terug verwacht
  • Je eigen naam
  • Je telefoonnummer waarop we je makkelijk kunnen bereiken als we nog vragen hebben
  • Eventuele andere bijzonderheden

Via onze online Portal

Met onze online Portal kan je gemakkelijk online je schoolkrant maken. Alle redactieleden kunnen vanuit thuis, school of ergens anders, onafhankelijk van elkaar aan de schoolkrant werken met deze online applicatie. In de Portal kan je artikelen schrijven en de lay-out maken. Ook kan je artikelen die je al had geschreven kopiëren en plakken waarna je de lay-out van de pagina maakt. Let op: de Portal is niet bedoeld om pagina's in te plaatsen die je al in een ander lay-out programma hebt gemaakt. Stuur die bestanden als PDF naar ons toe (zie hierboven).
Meer informatie over de portal vind je op de pagina daarover. Wil je gebruik maken van onze Portal en heb je nog geen account? Neem dan contact met ons op via info@schoolkrantdrukkerij.nl of 030-2410930.
Klik hier om in te loggen op de Portal

Met originelen op papier

Wordt de krant nog met knip-en-plakwerk gemaakt? Stuur ons dan gewoon de originelen per post, die worden dan door ons ingescand. Voor de kwaliteit is het aan te raden om de originelen niet zelf in te scannen. LET OP: het is niet mogelijk om schoolkranten helemaal in kleur op papier aan te leveren. Het scannen van kleurenpagina's is tijdsintensief en het zou te veel kosten om alle binnenpagina's in kleur te kunnen inscannen. Schoolkranten helemaal in kleur moeten dus digitaal gemaakt en aangeleverd worden. Schoolkranten met de omslag in kleur en de binnenpagina's in zwart-wit kunnen wel op papier aangeleverd worden.

Algemene opmerkingen:

Je kan gewoon op A4 aanleveren. Wij verkleinen de bestanden of originelen iets naar ons handzame formaat. Houd er rekening mee dat het aantal pagina's (of kantjes) een veelvoud van vier moet zijn. Dit komt omdat de nietjes door de rug gaan en ieder vel automatisch vier pagina's heeft. Schrijf s.v.p. bij alle mailtjes of poststukken de adresgegevens van de school, het telefoonnummer van de contactpersoon, het aantal exemplaren dat je wilt en eventuele bijzonderheden.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet ons te bellen op 030-2410930!

Let op:

- Het aantal pagina's moet een veelvoud van vier zijn
- Het maximum aantal pagina's is 72
- Lever op tijd aan om teleurstelling te voorkomen! (zie onze levertijd)
De Schoolkrantdrukkerij
Ga naar onze Facebook paginaGa naar onze Google+ pagina

Contact

030-2410930
info@schoolkrantdrukkerij.nl
Postbus 1286
3600 BG Maarssen

> Meer contact

Recensies


Wineke Breijer van RK Basissch St Antonius uit De Vecht

De service van de Schoolkrantdrukkerij is uitstekend. Bij onduidelijkheden wordt direct contact opgenomen om het te drukken product compleet en zo mooi mogelijk af te leveren. Het is uiteindelijk een ... lees verder

> Meer recensies
> Schrijf zelf een recensie

Wat is de levertijd?

Vijf werkdagen na de werkdag waarop wij voor 13:00 uur kunnen beginnen. De bezorging is tussen 8 en 17 uur. Voor kalenders en jaarboeken geldt tien ... lees verder

De Schoolkrantdrukkerij
Home Contact Wetransfer Inloggen Portal

De Schoolkrantdrukkerij
Ga naar onze Facebook pagina Ga naar onze Google+ pagina
De Schoolkrantdrukkerij
030-2410930
info@schoolkrantdrukkerij.nl
Postbus 1286 / 3600 BG Maarssen
De Schoolkrantdrukkerij: maken, uitgeven, drukken en printen van een schoolkrant, jaarboek, schoolkalender of schoolgids. Goedkoop, dus lage kosten en zeer mooi met uitstekende service! Geen schoolkrant maar wel een leuk blad? Ga naar BladNL voor een ledenblad, clubblad of wijkkrant.